Jučer je službeno predstavljena Sony Xperia XA Ultra, smartfon kojega nekoliko osobina jasno izdvaja od konkurenata u njegovoj – višoj srednjoj – klasi. Za početak, tu je prednja kamera od čak 16 megapiksela sa Sonyjevom naprednom tehnologijom snimanja i u slabijim svjetlosnim uvjetima (poznata – i ishvaljena – iz ranijih modela, X serije no ovdje je primijenjena (i) u prednjoj kameri). Ima i „pametnu“ selfie bljeskalicu te optičku stabilizaciju slike – ako vam ruka zadrhti od divljeg noćnog provoda. Snimanje selfieja olakšava i hand shutter: jednostavno podignite ruku i tajmer okidača počinje odbrojavati, ostavljajući vam dovoljno vremena da se pripremite i zauzmete najbolju pozu. Naravno, glavna (stražnja) kamera nudi još jače mogućnosti: 21 i pol megapiksel, hibridni autofokus te brzo pokretanje i okidanje u doslovce djeliću sekunde.

Sony Xperia XA Ultra
Sony Xperia XA Ultra Gold

Prvo što upada u oči kod ovog mobitela nije kamera nego ekran: veličine čak 6″, ipak stane u manje glomazne ruke zahvaljujući vitkoj liniji, a naročito elegantno djeluje njegova „beskonačnost“: kako se ekran prostire od ruba do ruba, s iznimno tankim, zaobljenim bočnim linijama, doima se kao da ruba i nema. Sony još ističe i bateriju: unatoč ogromnom, vrlo svjetlom ekranu i snažnom procesoru, baterija može izdržati dva dana umjerene uporabe. Dio zasluge za tu dugovječnost baterije ide na račun Sonyjevih vlastitih tehnologija, kao što je Qnovo za prilagodljivo punjenje (koje produljuje životni ciklus baterije: ona neće nakon par mjeseci trajati osjetno kraće nego prvog dana) i brzo punjenje: uz opcionalni Quick Charger UCH12, samo 10 minuta punjenja dovoljno je za pet i pol sati rada.

„Xperia XA Ultra bit će dostupan na odabranim tržištima od srpnja, a dolazi u grafitno crnoj, bijeloj ili zadivljujućoj limeta zlatnoj“, stoji na kraju Sonyjeve službene objave za medije na hrvatskom jeziku, koja ipak ne otkriva je li hrvatsko tržište među tim odabranima…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.