Sinoć je u vidikovcu Zagreb Eye uz pogled na Zagreb u 360° predstavljen još jedan vizualni spektakl: nova generacija Samsungovih smart TV-a i pratećih uređaja. Samsung, već čitavo desetljeće vodeći proizvođač u ovoj branši, opet donosi nekoliko tehnoloških prednosti u odnosu na konkurenciju. Među njima se ističe unaprijeđena 10-bitna quantum dot tehnologija, sada i ekološki prihvatljivija jer više ne koristi štetni kadmij. Tu je i HDR1000 tehnologija prikaza slike visokog dinamičkog raspona za višu razinu kontrasta između svijetlih i tamnih slika (opširnije o njoj pročitajte ovdje) kao i nova Ultra Black tehnologija koja umanjuje bliještanje svjetlosti u prostoru, nastalo neželjenim odsjajima (i o njoj nudimo link: ovdje – autor pripada među one koji su odviše lijeni da bi gasili svjetlo u prostoriji kako bi dobili bolju TV sliku; sad to više nije potrebno). Svi ti tehnološki aduti prisutni su kod vrhunskih modela serija 7000 do 9000 koji su već dostupni na našem tržištu, a uz njih nude i upečatljiv dizajn s izuzetno tankim okvirima, unaprijeđen softver (nova verzija Tizen OS-a, poboljšan Smart Hub) te uvjerljivo najbogatiji izbor Smart TV aplikacija.

Samsung UBD-K8500
Samsung UBD-K8500

Hrvatsku je premijeru imao i prvi Samsungov UltraHD Blu-ray reproduktor UBD-K8500, koji može reproducirati 4K UHD video-zapise. Uređaj nudi i UHD Upscaling tehnologiju koja automatski unaprjeđuje prikaz uobičajenih Blu-ray i DVD sadržaja podižući njihovu razlučivost na UltraHD razinu. Prikaz visokog dinamičkog raspona omogućava pregled sadržaja s naglašenim svijetlim i dubljim crnim nijansama, kao i 10-bitnu dubinu prikaza boja, do 64 puta intenzivniju u odnosu na dosadašnje mogućnosti Blu-ray reproduktora. Zahvaljujući zakrivljenom dizajnu, ovaj se uređaj skladno uklapa uz dizajn zakrivljenih televizora.

Samsung HW-J8500
Samsung HW-J8500

Ovo posljednje vrijedi i za uređaje kućnog kina, koje je Samsung također sinoć predstavio premijerno u Hrvatskoj: zakrivljene i ravne soundbar zvučnike. Među njima se ističe model HW-J8500, idealan suputnik zakrivljenim SUHD televizorima velikih dijagonala. Ovogodišnji modeli rezultat su razvoja Samsung Audio Laboratorija u Kaliforniji, a najsnažniji model opremljen je s devet zasebnih zvučnika, uključujući potpuno novi središnji zvučnik. Svaki od zvučnika u sustavu pokretan je vlastitim pojačalom što omogućava vrlo prostran dojam zvuka, uz kvalitetnu reprodukciju glasa i visok dinamički raspon. Središnji i bočno raspoređeni zvučnici omogućavaju 5.1 zvučnu sliku, a korištenjem Bluetooth ili WiFi tehnologije bežično se povezuju s televizorom, pametnim telefonom ili tabletom, za reprodukciju glazbe i drugih zvučnih zapisa prema želji korisnika. Za subwoofer je razvijen novi MAG sustav koji ispunjava prostoriju dubokim tonovima, a praktični nosači omogućavaju i montažu na zid, naglašeno je tijekom predstavljanja.

Antonija Stupar i Tae Hwan Hwang
Antonija Stupar Jurkin i Tae Hwan Hwang na sinoćnjem predstavljanju

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.