„Veza između IT, digitalne tehnologije i bankarstva je izuzetno važna. Primjenom digitalne tehnologije ispunjavaju se očekivanja  klijenata, pružaju se usluge prilagođene njihovim potrebama,  usluga je brza,  pouzdana i dostupna.  U isto vrijeme, transformiraju  se operativni modeli banaka, koji postaju sve više inovativni i globalni…“ To je izvadak iz govora predsjednika Uprave Zagrebačke banke Miljenka Živaljića održanog danas u Laubi u Zagrebu, prilikom svečane dodjele nagrada pobjednicima natječaja Start app i Start IT up. „Digitalno intoniran“ govor izuzetno nam se dopao, jer pokazuje koliko je vodećoj banci u Hrvatskoj stalo do digitalnih trendova. „Kao društveno odgovorna Banka i dalje ćemo poticati  razvoj tehnološki naprednih kompanija“, zaključio je Živaljić (na uvodnoj slici).

A nagrade, u natječajima sklopu projekta Moj Zaba start posvećenog poticanju IT poduzetničkih rješenja, osvojili su…

Pobjednici natječaja Start app za najbolje projekte iz područja razvoja aplikacija koje nude rješenja za jednostavnije poslovanje malog poduzetništva su tvrtke Mobilne komunikacije s mobilnom rješenjem Gooma za lakšu obradu loko vožnje i putnih naloga, AdoptoTech za aplikaciju Adopto koja pomaže lakšem zapošljavanju kod poduzetnika te Async za cloud aplikaciju MyBeeLine za lakši rad pčelara. Sva tri pobjednika odnijela su finalnu nagradu u pojedinačnom iznosu od 100.000 kuna.

Natječaji su raspisani u ožujku ove godine. Na natječaj Start app zaprimljeno je 70 prijava, od kojih su najbrojniji prijedlozi aplikacija bili vezani uz turizam – 32 prijave, prijedloga kako unaprijediti mikro poduzetništvo – 26, dok je za poljoprivredu došlo 12 prijava. Stručna komisija sastavljena od partnera natječaja – HGK Sektora za turizam, Sense Consulting, HAMAG BICRO, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i predstavnika Zagrebačke banke odabrala je 10 finalista koji su d0obili potporu od 10.000 kuna. U sklopu natječaja Start IT up koji je tražio odgovore na određene izazove za IT rješenja u poslovanju Zabe, uz 3 dobitnika nagrađenih s 30, 20 i deset tisuća kuna i dodatnih 7 finalista nagrađeno je iznosom od 5.000 kuna. Ukupan fond donacija za sve nagrađene i finalne projekte u ovoj godini iznosi gotovo pola milijuna kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.