Niste zadovoljni sa svojom bežičnom mrežom kod kuće? Mnogi od nas nisu. WiFi mreže imaju nekoliko mana: posve je normalno da im je signal u jednom kutu sobe puno slabiji ili jači nego metar dalje; „tuče“ se s mnogim drugim bežičnim mrežama i slabo prolazi kroz zidove. Ako u kući imate „slijepe točke“ na kojima ne hvatate signal, postoji nekoliko rješenja (WiFi ekstenderi, powerline koji „provlači“ signal kroz strujnu mrežu). No, američka tvrtka Plume od danas na svom matičnom tržištu nudi elegantnije, jednostavnije (podešavanje traje maksimalno dvije minute), učinkovitije, pa čak i jeftinije rješenje, koje naziva Adaptive WiFi.

Plume izgleda poput običnog strujnog utikača; nije puno veći od njega no puno je atraktivnije dizajniran (nudi se u crnoj, srebrnoj i boji šampanjca). Plume zamjenjuje usmjerivač (router) kojeg ste dobili od davatelja usluge pristupa internetu. Kad se uključi u struju i podesi (što, kako smo već rekli, traje do dvije minute), možete zaboraviti na njega: on će sam automatski analizirati koji se uređaji spajaju na internet, koje kanale i protokole koriste, te sam odabrati kako bi mogao raditi bolje (ostvariti stabilniju i bržu vezu s internetom). Ideja je da u svakoj sobi (u kojoj vam treba internetska veza) imate po jedan Plume, a on će automatski razdijeliti potrebne resurse (ako vam u dječjoj sobi tinejdžer skida piratski video, dobit će više resursa nego vi koji u radnoj sobi čitate e-mail).

Plume

Plume se zasad nudi samo američkim kupcima po promotivnoj cijeni od 39 dolara (ali morate kupiti kutiju sa šest komada) a ubuduće će koštati 49 dolara po komadu. To je još uvijek četiri puta manje od sličnog sustava Eero koji se također nudi samo američkim kupcima, ali po cijeni od 200 dolara po komadu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.