Ako nešto ljeti ne volimo, to su svakako komarci. Prenosioci bolesti kao što su malarija, tropska groznica i odnedavno ozloglašena zika svake večeri, kada otvorimo vrata i prozore da iz naših domova iščili nesnosna vrućina, a onda oni upadnu jer ih privuče bilo kakva svjetlost, pa i ona iz ekrana televizora. Ima li onda išta logičnije od poteza LG-a koji je ugradio tehnologiju koja ih odbija?

Mosquito Away Technology koristi ultrazvučne valove koje ljudi ne mogu čuti i koji su nam potpuno neškodljivi (potvrdio ugledni nezavisni njemački institut TÜV Nord) ali koji odbijaju mrske nam leteće goste. (Ako vas zanima kako točno funkcionira ta tehnologija, više o njoj možete doznati ovdje.) Tehnologiju je razvio indijska podružnica LG-a i već ju je stavila na tržište u dva modela srednje klase: 32LH520D i 43LH520T. Osim rastjerivača komaraca, ta dva televizora imaju još prilagodbi lokalnom indijskom tržištu: BollyWood Mode u kojem se zvuk maksimalno prilagođava omiljenom indijskim glazbeno-filmskom žanru te Cricket Mode u kojem se slika automatski prilagođava ondje omiljenom sportu (još jednom, pored nogometa, kojeg su izmislili Englezi, ali danas su u njemu uspješnije bivše kolonije).

LG

Nažalost, još nema vijesti kada ćemo ove televizore moći vidjeti na našem tržištu (može i bez ova dva posljednja načina rada); rado bismo ih isprobali u Osijeku i na ušću Neretve, ali zasad je najavljen njihov dolazak samo na tržište Filipina i Šri Lanke. Možda ćemo imati više sreće s klima-uređajima s istom tehnologijom…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.