Sjećate se, nekad smo onoga tko bi hodao po ulici i pričao sam sa sobom smatrali ludom? Danas ćemo naprosto pretpostaviti da u ušima ima Bluetooth slušalicu i s nekim priča preko skrivenog mobitela. A sad više ne mora ni to: ove sunčane naočale imaju bone conducting tehnologiju (provode zvuk do unutrašnjeg uha preko kostiju), tako da su uši potpuno slobodne. Zvuk se prenosi preko kostiju iznad uha, direktno u njegovu unutrašnjost, tako da normalno možete čuti sve zvukove oko sebe – a nitko oko vas neće čuti vašeg sugovornika ili glazbu koju slušate.

Zungle Panther

Štoviše, njihov proizvođač Zungle se potrudio da Panther izgleda posve „normalno“ i ničim ne odaje svoj high-tech pedigre. Naočale imaju samo jednu, jedva vidljivu tipku: kad ju pritisnete, uključit će se i automatski ostvariti vezu preko Bluetootha. Zakretanjem tipke možete prebaciti na slijedeću ili prethodnu pjesmu, pojačati ili stišati zvuk i prihvatiti ili odbaciti poziv. USB priključak se također ne vidi dok su naočale na vama (skriven je u zglobu) a nevidljiv je i mikrofon, iza kojeg je tehnologija za eliminaciju buke, tako da će vas sugovornik jasno čuti i dok vi samog sebe jedva čujete od okolne buke.

Uz sve to, slušalice su izrazito lagane: 45 grama (ikona dizajna Ray-Ban Warfarer teži 50 grama, ponosno ističe Zungle). Nude se u pet boja okvira, te još sedam boja leća (100% UV400 zaštita) a ako vam nijedna ne odgovara uz večernji outfit, možete ih zamijeniti originalnim Oakley Froskin lećama. Na Kickstarteru je početna količina već rasprodana (cijena je bila 89 dolara, no planule su za manje od 70 sati), no još uvijek se mogu kupiti za 99 dolara, što je barem za trećinu niže od cijene po kojoj će se nuditi kad službeno stignu na tržište u srpnju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.