Ultimate Ears je proizvođač atraktivnih ‘lifestyle’ zvučnika i slušalica, inače u vlasništvu Logitecha, koji nažalost nisu službeno dostupni na našem tržištu. Od danas, njihovi bežični zvučnici UE Boom2 i UE Megaboom (200 odnosno 300 $ na američkom tržištu) imaju još jednu funkcionalnost, koju UE zgodno zove Say It To Play It: možete pritisnuti tipku i izgovoriti naredbu koju će oni proslijediti na smartfon spojen preko Bluetootha, bilo da se radi o Androidu (tada treba reći OK, Google) ili iPhoneu/iPadu (tada će vam odgovoriti Siri). Kao što znamo, takvih naredbi ima mali milijun; prvo što nam pada na pamet je „naručivanje“ neke pjesme, playliste ili izvođača – te pjesme mogu biti na mobitelu, ili na kompatibilnim online uslugama (Google Play Music, Apple Music, Spotify…). Naravno, možete pitati i gdje je u blizini neki kafić, ljekarna, benzinska pumpa, ili naprosto kakvo se vrijeme očekuje danas, ili kako je završila nogometna utakmica…

UE Boom
Posebna privlačnost ovih zvučnika je u tome što su vodootporni, što znači da vi ili vaše društvo može naručiti pjesmu da glasno svira dok ste u moru ili na bazenu, a mobitel je sigurno spakiran na nekom suhom mjestu.

Kolege u Engadgetu već su isprobale ovu mogućnost koja je dostupna od danas (besplatno, samo morate instalirati novi softver Ultimate Earsa) i kažu da sve ne teče baš potpuno glatko (ipak je to nova tehnologija – barem za smartfone; Amazon Tap ju već otprije ima i ona bezgrešno funkcionira s njihovom Alexom). Ipak, i oni su šarmirani ovom mogućnošću koju bi i mi rado iskoristili ovoga ljeta.

UE Boom

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.