Microsoft je izdao veliku nadogradnju za Karte (Windows Maps) za Windowse 10 na osobnim računalima i smartfonima. Nadogradnja donosi nove mogućnosti, kojima smanjuje zaostatak za Here Maps (bivši Nokia Maps, kojeg je Nokia – nakon što je Microsoft otkupio veći dio kompanije – prodala njemačkom konzorciju proizvođača automobila), ali i Googleovim i Appleovim istovrsnim aplikacijama.

Nova verzija donosi redizajniranu i čitljiviju navigaciju, kojom je i lakše upravljati jednom rukom na ekranu mobitela jer je navigacija premještena na dno ekrana. Praktično je što jedna ruta ostaje na ekranu nakon što unesete novu (primjerice, ako tražite riblji restoran na ekranu će ostati prikazana ruta do njega i ako u međuvremenu zatražite da vam se iscrta ruta do najbliže mjenjačnice). Kartice o mjestima koje tražite sada prikazuju više detalja a poboljšane su i offline mogućnosti (upravo to je najjači adut Here Mapsa, jer u njima možete spremiti karte čitavog svijeta ako želite; kod Google Karata je to kompliciran postupak i jedva možete spremiti polovicu karata Hrvatske, a ne i veće područje). Tako ćete sada lako spremiti područje koje želite prije puta, a područja koje ste označili kao favorite spremit će automatski.

Konačno, nova verzija Karata automatski će spremiti 300 vaših omiljenih aplikacija iz Here (detalje možete pročitati na Windows blogu) – u zadnji čas, jer 30. lipnja Here više neće raditi na Windowsima 10 (radit će na starim Windowsima 8, ali bez novih verzija).

Windows 10

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.