Nitko nije savršen. S godinama sve više nas gubi sposobnost da čujemo neke frekvencije. Nakon tridesete, golema većina ljudi više ne može čuti neke od viših frekvencija koje je mogla čuti u mlađim danima. Događa se nešto slično kao s vidom, samo radikalnije – pa ipak, dok većina nas u nekoj dobi posegne za naočalama, lećama ili operacijom, nikome ne pada na pamet da na bilo koji način potpomogne svoj sluh (osim ako on zaista nije ozbiljno oštećen, no to je već druga tema).

Even

Američka tvrtka Even danas je predstavila vrlo, vrlo jednostavan način da riješi taj problem. Dovoljno je 90 sekundi: pustit će vam zvukove određene frekvencije, zabilježiti kako brzo na njih reagirate (dakle, kako ih dobro čujete) i tu vašu osobnu „kartu sluha“ će ugraditi u slušalice. Ako vam se s vremenom iz bilo kojeg razloga sluh promjeni, samo ponovite postupak – na isti način kao što povremeno pregledamo je li nam se dioptrija promijenila ako nosimo naočale.

Even

Dobra vijest je da se cijeli taj pregled može obaviti i preko njihove web stranice – ako vas zanima, možete ga odmah proći. Loša vijest je da se Evenove slušalice zasad mogu kupiti samo preko te iste stranice, i isporučuju se samo američkim kupcima. Cijena im je 99 dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.