Windows 10 Anniversary Update donosi čitav niz novih mogućnosti, i za osobnu uporabu i za poslovne korisnike. Možda najzanimljivija je Windows Ink, tehnologija koja omogućuje upis olovkom (prema Microsoftovim istraživanjima, više od 70 posto ljudi koristi kemijsku olovku više od sat vremena dnevno). Znatno je unaprijeđena Cortana (nažalost, za većinu njenih mogućnosti morate pričati engleski) kao i web preglednik Edge koji je još energetski štedljiviji (Microsoft je nedavno podigao veliku prašinu opitom koji je pokazao kako je Edge daleko štedljiviji od Googleovog Chromea).

Najveći broj unapređenja vezan je uz pitanja sigurnosti: među njim Windows Hello funkcionalnost koja omogućuje jednostavnu prijavu za Windows aplikacije i web stranice s Edgea, prvog preglednika koji podržava biometriku, dok Windows Defender sada uključuje opciju automatskog zakazivanja brzog skeniranja računala.

Za poslovne korisnike, tu su dvije sigurnosne tehnologije koje su prije bile vezane uz enterprise korisnike: zaštita od cyber-napada Windows Defender Advanced Threat Protection te zaštita od slučajnog „curenja“ podataka Windows Information Protection. Detaljan pregled novosti možete pročitati na blog postu kojeg je napisao Microsoftov dopredsjednik zadužen za Windowse Yusuf Mehdi.

Podsjetimo, besplatnu nadogradnju sa starih Windowsa na Windowse 10 moguće je ostvariti do 29. srpnja ove godine.

Windows 10

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.