Svi mi svakodnevno tipkamo za računalom – koristeći pravu tipkovnicu, pune veličine – da bi se zatim okrenuli i s mukom tipkali po malenom ekranu mobitela ili tableta. Logitech, vodeći proizvođač tipkovnica (i ostalih periferija za osobna računala) nudi rješenje: tipkovnicu koja se jednim brzom pritiskom na tipku (u najgornjem redu) prebacuje s PC-a (ili Maca) na upravljanje mobilnim uređajem – doslovce bilo kojim: podržani su iOS, Android i Windows Phone uređaji. Ukupno ih, skupa s računalom, može biti tri.

Logitech K780 Multi-Device

Na sve te uređaje se može spojiti bežično, preko Logitechovog USB predajnika ili preko standardnog Bluetootha. Mobilne uređaje možete uglaviti u gumirani utor na gornjem rubu tipkovnice, u kojem će stajati pod idealnim kutom za čitanje, a u njega će stati i najveći tableti kao što je 12″ iPad Pro. Tipkovnica ima velike tipke, tanka je i tiha, a tu je i numerička tipkovnica, te deset dodatnih tipki (kontrola multimedije, pretraga…). Napajaju je dvije obične AAA baterije koje mogu potrajati i godinu dana.

Tipkovnica čiji je puni naziv K780 Multi-Device Wireless Keyboard na naše tržište stiže u drugoj polovici srpnja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 759,99 kuna – dakako, s hrvatskim dijakritičkim znakovima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.