Danas je u prizemlju zagrebačkog SkyTowera, gdje je smješteno glavno sjedište Hrvatskog Telekoma, otvoren Business Showroom, telekomunikacijski multimedijalni centar koji predstavlja inovativnu ponudom ICT usluga Hrvatskog Telekoma i njegove mreže partnera. Prostor će služiti i kao edukacijski centar za korisnike, djelatnike, poslovne partnere i medije, a uključivat će i zone HT-ovih svjetskih high tech partnera Samsunga i Microsofta.

„HT je najbolji partner poslovnim korisnicima, jer nudi najsuvremenija komunikacijska rješenja, koja pokreću razvoj gospodarstva i pružaju sigurnost i partnersku ruku poduzetništvu. Naši stručnjaci svakodnevno nadograđuju postojeća i razvijaju nova rješenja, a posebnu pozornost posvećuju kvaliteti i pouzdanosti naše mreže te najvišoj razini zaštite korisničkih podataka. Od danas, u sklopu Showrooma moći ćemo to na jednom mjestu i cjelovito demonstrirati“, poručio je Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a na otvorenju.

Business Showroom bit će opremljen najsuvremenijom ICT tehnologijom, rješenjima i uslugama poput cloud nadzora vozila, fiskalnih blagajni i poslovnih aplikacija, malog i velikog hotel TV-a, sigurnih mreža, Office 365 aplikacija, te nizom cloud usluga s kojima će se posjetitelji imati priliku pobliže upoznati. Kako je cilj centra predstaviti najinovativnije koncepte i rješenja, s daljnjim razvijanjem usluga mijenjat će se i predstavljeni sadržaj.

„Business Showroom predstavlja ključna dostignuća u područjima od strateške važnosti za kompaniju, koja smo razvijali u suradnji s najvećom mrežom IT partnera. Predvodnik smo u implementaciji cloud rješenja, IoT rješenja za razvoj pametnih gradova, a vodeći smo i u testiranju i implementaciji novih tehnologija u pristupnim mrežama i sustavima sigurnosti. Drugim riječima, nezamjenjiv smo partner u kreiranju inovativnih tehnoloških rješenja, koja su odgovor na izazove s kojima se susreću naši poslovni korisnici –  a Showroom je upravo mjesto koje to prezentira“, zaključio je Saša Kramar, član Uprave zadužen za poslovne korisnike.

Davor Tomašković i Saša Kramar na otvaranju Business Showrooma

Cjelokupnim sadržajem Business Showrooma upravljat će se putem tablet uređaja spojenog na WiFi, a u sklopu projekta u krugu SkyTowera bit će izložena i smart klupa sa solarnim punjenjem i pristupom internetu izumitelja Ivana Mrvoša, drvo Energije, električni romobil, bicikli praćeni GPS sustavom i prijenosna punionica. To je samo dio projekata realiziranih u suradnji s partnerima, koji će u Showroomu također imati priliku za promociju. Prostor će služiti i edukaciji studenata STEM disciplina, pokretačima startupova i projektnim partnerima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.