Tvrtka CAT većini je nas poznata po građevinskoj mehanizaciji – onim neshvatljivo ogromnim rovokopačima i sličnim grdosijama na kotačima većim od nas – ali CAT je sve poznatiji brend i za niz svakodnevnih proizvoda, od cipela do mobitela, koji svi imaju zajedničku osobinu: gotovo su neuništivi. CAT se u samo nekoliko godina nametnuo i na našem tržištu kao vodeći proizvođač „oklopljenih“ mobitela – zaštićenih od padova, udaraca, vlage, prašine…

Cat

No njihov najnoviji model privukao je golemu pozornost u konkurenciji cijele mobilne industrije na ovogodišnjem sajmu 3GSM u Barceloni, dvjema osobinama po kojima je prvi na svijetu. CAT S60 je prvi smartphone s integriranom termalnom kamerom tvrtke FLIR, vodećeg proizvođača tih uređaja. Što sve možete termalnom kamerom? Spisak je prilično dugačak… Primjerice, možete detektirati gubitke topline oko prozora i vrata, pronaći vlagu i nedostatnu izolaciju, identificirati pregrijane kućanske aparate, detektirati upalne procese kod kućnih ljubimaca (CAT je previše odgovoran da bi u tom kontekstu spomenuo i ljude, ali mi ćemo to svakako isprobati – očekujete recenziju uskoro!). Kamera u mobitelu radi i u potpunom mraku, pa tako možete prepoznati, primjerice, zalutalu domaću životinju u mračnom dvorištu (ili nezvanog gosta). Ne smetaju joj prepreke poput gustog dima; može izmjeriti temperaturu na udaljenosti do tridesetak metara.

Cat
„Da bi se isticali u gomili, današnji pametni telefoni zahtijevaju istinsku inovativnost“, podvukao je Phil Lancake, menadžer iz londonske kompanije Bullitt Grupe, koja stoji iza mobitela s brendom CAT, na današnjem predstavljanju na vrhu zagrebačkog nebodera VMD

Termalna kamera čini ovaj uređaj izuzetno korisnim za vojsku, policiju, službe spašavanja, ali i sve one koji vole boraviti na otvorenom, avanturiste i sportske entuzijaste, kao i sve ostale koji jednostavno vole nove tehnologije i mobitele otporne na ekstremne uvjete (nećemo pitati zašto – svima nama se dogodilo da upropastimo mobitel bliskim susretom s podom, vodom ili nečim egzotičnijim). CAT S60 po nekim karakteristikama nadmašuje čak i vojne specifikacije a podjednako je i robustan telefon prilgaođen primjeni na otvorenom (snažna baterija, izuzetno svijetao zaslon kojim možete upravljati i mokrim prstima ili debelim rukavicama, iznimno glasan zvučnik) ili pod vodom (može raditi jedan sat na dubini od pet metara – rekordno za smartfone; čak može i snimati kamerom od 13 megapiksela s dvostrukom bljeskalicom) ali i snažan, moderan Android smartfon (Snapdragon 617, 3 GB RAM-a, 32 GB ugrađene memorije, 4,7″ HD zaslon prekriven Gorilla Glassom 4). Uz sve to, cijena od 5.299 kuna ne čini se „prenabrijanom“. Očekujte skoru recenziju, jer telefon stiže na naše tržište već ovoga mjeseca.

Cat
Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić na današnjem predstavljanju S60 primio je donaciju CAT-ovih mobitela vrijednih 56.000 kuna od predstavnica CAT-a (Lidija Halapir, lijevo) i Hrvatskog telekoma (Nina Išek Međugorac, desno)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.