Senzor u novom modelu je X-Trans CMOS III APS-C od 24.3 megapiksela, no povećavanje broja piksela na senzoru i osnovne osjetljivosti u odnosu na cijenjenog prethodnika X-T1 sigurno će ostati u sjeni poboljšanja autofokusa i video mogućnosti.

Novi hibridni sustav za autofokusiranje sada ima 91 točku, a Fuji kaže da zajedno s novim algoritmima donosi dramatičnu razliku u brzini i točnosti fokusiranja, čak i pri vrlo slabom svjetlu. Poboljšan je i kontinuirani autofokus.

Za razliku od svih dosadašnjih modela iz serije X, X-T2 sa sobom donosi mogućnost snimanja 4K videa (3840×2160), pri čemu će se moći koristiti i Fujijeve poznate simulacije analognih filmova. U tome će pomoći novi i brži procesor slike, X-Processor Pro.

Fujifilm X-T2

Uz aparat je predstavljen i novi grip koji drži dvije baterije (sve skupa tri u upotrebi) koji povećava brzinu snimanja u burst modu i duljinu snimanja u 4K modu. I grip i aparat su otporni na vodu i prašinu, a mogu raditi i do temperature od -10°C.

Prodaja aparata je najavljena za rujan ove godine, a najavljena cijena u SAD-u je 1600 dolara za aparat i 330 dolara za grip.

Fujifilm X-T2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.