Gdje su ona stara, dobra, romantična vremena kada bi, u nedoumici oko poslovnih (ne)prilika jednostavno bacili novčić da odluči umjesto vas? (Ruski rulet nećemo spominjati.) Danas, u trenutku kad niste sigurni koju važnu poslovnu odluku donijeti – jednostavno izvučete iz džepa mobitel, otvorite besplatnu aplikaciju za iOS (uskoro i za Android) – i zapitate umjetnu inteligenciju što vam je činiti.

BRiN

Umjetna inteligencija se prilično razvila proteklih godina – o čemu svjedočimo gotovo pa iz dana u dan na našem portalu – ali i nas ponekad iznenadi kako brzo se razvija. Najnoviji primjer dolazi iz australske tvrtke BRiN (nije u rodu sa suosnivačem Googlea Sergejom Brinom) koju je osnovao tamošnji poduzetnik Dale Beaumont, autor 16 knjiga o poslovnom razvoju. Kako je izjavio Forbesu, ideju je dobio nakon što je 2014. upoznao malog poduzetnika u Vijetnamu, da bi po povratku kući shvatio da od pola milijardi malih i srednjih poduzeća na ovom planetu svake godine propadne njih 50 milijuna – deset posto.

Dale
Dale Beaumont, osnivač BRiN-a

Beaumont je zatim okupio ekipu – sada broji 22 ljudi – koji su široki spektar poslovnih znanja ugradili u umjetnu inteligenciju koja je u stanju odgovarati na pitanja zabrinutih poduzetnika i usmjeriti ih k pravim odgovorima na njihova pitanja – u obliku videa. BRiN-ova biblioteka sada broji 500-tinjak videa („TV kvalitete“, pohvalio se Beaumont) koji na najzorniji mogući način razjašnjavaju nedoumice zabrinutih poduzetnika.

BRIN
Ekipa koja je sudjelovala u nastanku BRiN-a

Ako se pitate je li autor BRiN-a primijenio sve te „robotske“ poslovne savjete i na svoju tvrtku – čini se da jest, jer je uspio osigurati 1,7 milijun dolara investicija u svoj poslovni pothvat.

“Kako s 1000 $ kapitala u tri godine doći do prihoda od 2,5 milijuna dolara” – naslov je ove video lekcije. Nadamo se da se radi o iskustvu iz prve ruke…

2 Komentari

 1. Hi Hrvoje, It’s Peter Euers from BRiN here!

  I just wanted to say thank you so much for featuring our product. We are very passionate about helping more entrepreneurs to succeed. So we thank you for your help and support to share our message.

  By the way, how did you find out about BRiN, we would love to know?

  Please feel free to reply to this post or send me an email directly.
  We look forward to hearing from you and continuing to stay in touch!

 2. Glad you liked it, Peter! We don’t hide our sources: we have found a story about you in Forbes, link to Forbes’ article is included in our article – that’s how we found about you, and from that moment on, the rest of the story is good, old journalism 🙂 Thanks for your notice – we’ll be glad to hear more news from you, about your interesting project!
  Best,

  Hrvoje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.