Samsung Galaxy S7 (edge), LG G5, HTC 10, Sony Xperia X Performance, Xiaomi Mi5… što svi ti mobiteli imaju zajedničko? Svakome tko površno prati nove mobitele to će biti lako pitanje: to su udarni ovogodišnji modeli najjačih proizvođača. Drugim riječima, to su najjači mobiteli na tržištu. Ali, imaju još nešto zajedničko: sve njih pokreće isti procesor – Snapdragon 820 američke tvrtke Qualcomm. Nije to baš uvijek slučaj: proizvođači najjačih uređaja obično se žele razlikovati od konkurencije (pogotovo po takvoj ključnoj značajki kao što je procesor), ali što se može kad je taj jedan procesor jači od svih ostalih.

Ali, više nije. Qualcomm je u ponedjeljak predstavio svoj novi procesor: Snapdragon 821, koji je još desetak posto jači od svog prethodnika – nije ni čudo, jer njegove četiri jezgre rade na višem taktu od 2,4 GHz. Naravno, nismo morali dugo čekati da upoznamo prvi mobitel koji će ga koristiti: njegovo ime smo doznali dan kasnije. Manje nas je začudilo što je to Asus – široj publici puno poznatiji po laptopima, ali sve ambiciozniji i kad su smartfoni u pitanju – a više nas je začudilo što će premijeru imati u modelu koji je već ranije predstavljen, još u svibnju na sajmu Computex. Jučer je Asus na službenoj stranici mobitela Zenfone 3 Deluxe potvrdio kako će ga pogoniti novi procesor 821.

Asus Zenfone 3

Taj model, krcat i drugim najnovijim tehnologijama, na lokalno, tajvansko i regionalna tržišta stići će u kolovozu. Kako pišu tamošnji mediji, Asus će zatim ubrzati proizvodnju na milijun komada mjesečno pa će najesen novi model stići i do europskih obala, počevši sa talijanskom. Društvo će mu praviti Zenfone 3 Ultra s još većim ekranom (6,8″) ali slabijim procesorom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.