Twitter je još 2009. pokrenuo program kojim je slavnim ličnostima i brendovima omogućio da potvrde da su to doista oni – a ne neki obožavatelj koji bi pošto-poto htio preuzeti njihov identitet, makar na društvenoj mreži – te da kao potvrdu dobiju plavu kvačicu (checkmark) pored imena. (Usput budi rečeno, ako na računalu otvorite primjerice Twitter stranicu Twittera i zadržite miša povrh plave kvačice, Twitter će ispisati ovjeren akaunt – tko im samo prevodi te izraze?) Tako su plavu kvačicu još 2009. dobili Kim Kardashian, Oprah… (da, Winfrey. Ako se netko drugi zove Oprah – tough luck, nema kvačice za nju, nije slavna kao ova Oprah.) Od tada je ukupno 189.000 osoba, brendova i osoba-brendova dobilo plavu kvačicu – što nije kap u moru ukupnog broja Twitter korisnika; njih 310 milijuna redovito koristi tu mrežu barem jednom mjesečno.

Stoga je Twitter jučer objavio kako pojednostavljuje proceduru: želite li dokazati da ste upravo vi Osoba A, odnosno da upravljate računom (ili, kako to Twitter službeno zove: akauntom) Poznatog Brenda – možete to učiniti ovdje.

Dodatak (24. srpnja 2016.) Četiri dana nakon što smo podnijeli zahtjev Twitteru da autorizira naš korisnički račun digitalno.hr, Twitter nam je javio da je zahtjev odbijen. Kako? Zašto? Nemamo pojma, Twitter nije ponudio nikakvo objašnjenje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.