Nakon uspješnog lanjskog projekta samovoznih kamiona Highway Pilot, Mercedes Benz je jučer predstavio još ambiciozniji projekt: CityPilot. Kako mu ime kaže, projekt je zahtjevniji jer podrazumijeva vožnju urbanim područjima i – ljudske putnike. Konkretno, radi se o autobusu koji je već eksperimentalno prevozio putnike na redovitoj liniji između amsterdamske zračne luke Schiphol (jedne od tri ili četiri najprometnije u Europi) i 19 kilometara udaljenog Haarlema. Sada će to činiti češće, prevozeći putnike na pola sata dugoj vožnji koja uključuje 11 stanica, 22 semafora, tri tunela i oveću količinu nepredvidljivih pješaka.

Autobus je opremljen za kojekakve nedaće. Bežično komunicira sa semaforima, radarima ispituje situaciju ispred sebe, a ima i čak deset kamera. Dvije od njih čine ga primjenjivim i u gradovima kao što je Zagreb, gdje ima toliko rupa i oštećenja po cestama da ih čak ni Bandić više ne spominje: naime, Mercedesov autobus ima dvije kamere koje snimaju asfalt ispred vozila kako bi na vrijeme zaobišle rupu ili reagirale na bilo koje oštećenje, zapreku i slično iznenađenje. Ostale kamere također su namijenjene sigurnosti a navigacijski sustav je tako precizan da će na stajalištima parkirati na udaljenosti od tipično dva, a najviše pet centimetara od rubnika – da bi putnici lakše ulazili i izlazili.

Mercedes City Pilot

Od putnika se očekuje da se zatim smjeste u jednu od tri zone, zavisno od duljine putovanja – mogu ostati stajati, sjesti na normalno sjedište ili se zavaliti na sjedište namijenjeno duljem putovanju i zabaviti se sadržajima koji se prikazuju na velikim ekranima. Preko njih se i vozač može obratiti putnicima – da, vozač (pravi, ljudski) je još uvijek tu; u ovoj fazi bez njega se ne vozi, premda on ne drži ruke na volanu nego samo nadgleda odvija li se sve kako bi trebalo, ulijeva sigurnost putnicima i po potrebi komunicira s njima (stigne – kad ne mora voziti).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.