Eh, nekad se namigivanje sasvim drugačije tumačilo – kad bi vam nepoznata mlada djevojka poput ove na slici namignula na ulici, ne bi vam palo na pamet da vas snima… barem ne doslovce. Doduše, nije ni sad baš tako da se morate bojati da će vas pogrešno protumačiti kad namignete – naime, softver ugrađen u Blincam znat će kad ste namignuli da bi aktivirali kameru, a kad ste – naprosto, namignuli nekome. Možda će nam trebati neko vrijeme da naučimo razliku, ali bolje je uložiti neko vrijeme da se to istrenira nego da vas krivo shvate.

Dakle, Blincam je fotoaparat koji je dovoljno lagan i tanak da se može pričvrstiti uz bilo koji okvir naočala. Nakon što snimite fotografije, one se automatski šalju na mobitel preko Bluetootha. U cijeloj priči fali nam malo više tehnikalija (OK, možda ih i ima na originalnoj web stranici ali Blincam su Japanci a mi ne govorimo japanski; na engleskoj stranici samo piše da je aparat tipa CMOS i HD razlučivosti). Svejedno, djeluje obećavajuće: sviđa nam se što je fotografiranje ovako još dostupnije – naime, danas kad su smartphonei sveprisutni snima se sve više fotografija naprosto zato što njih uvijek imamo sa sobom, a fotoaparate ne vučemo uvijek sa sobom pa štošta propustimo. Ovako, uvijek ćete moći snimiti sve što vam se učini zanimljivim – posebice ako imate dioptriju…

Blincam

Blincam je već zaradio milijun jena (zvuči bogato ali zapravo je to manje od sto tisuća kuna) na japanskom crowdfunding odredištu Makuake, ali pravi posao kane sklopiti najesen, u studenom: tada, kako piše Cnet, kreće kampanja na vodećem svjetskom crowdfunding odredištu Kickstarter. Tada će se znati i kada ćemo mi, ne-Japanci, moći kupiti tu zabavnu igračku i po kojoj cijeni. Žmig-žmig!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.