Svi znamo da je kinesko tržište elektroničkih uređaja ogromno; neobičnih stvari ondje ima koliko vam srce želi, a nekima od njih trebaju godine da stignu do naših obala. Primjerice, Holofone kineske tvrtke Akyumen predstavljen je još na samom početku godine, na sajmu CES, ali prošao je prilično nezapaženo – valjda nitko nije očekivao da će oni stvarno uspjeti napraviti takav (suvisao) uređaj i pustiti ga na tržište.

Međutim, kada je jučer The Verge objavio članak o Holofoneu s linkom na stranicu gdje se gadget može naručiti, došlo je do eksplozije interesa: odmah jučer je Akyumen objavio da su prodali sve količine koje će proizvesti do 1. rujna, ali da se može kupiti slijedeća serija koja izlazi 5. studenog. Cijena je 600 dolara za osnovnu varijantu.

Akyumen Holofone

Akyumen Holofone je opremljen Intelovim procesorom Atom x5-Z8300, sa 4 GB RAM-a plus 128 GB ugrađene memorije (proširivo microSD-om), 7″ ekranom Full HD razlučivosti, kamerama od 13 i 5 megapiksela, Androidom L i punim Windowsima 10 (u izvedbi za računala, ne onoj za mobilne uređaje), projektorom od 35 lumena koji može projicirati sliku veličine do 100″ (dva i po metra!) te baterijom od 2910 mAh (ne zvuči puno – stoga ne čudi da Akyumen o njoj ne daje detaljne podatke). No ono što se nudi od podataka sugerira da je Holofone prilično high-tech stvarčica…

Akyumen Holofone

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.