Kod nas je to malo teže zamisliti, ali na trulom Zapadu vlasnici pasa stvarno skupljaju ono što njihovi ljubimci ostave za sobom po parkovima (ako stignu do parkova). Stoga ne čudi da je ekipa pokrenula američki startup Pooper (nećemo ga prevesti, ali nagađate što taj izraz znači).

Uporaba je jednostavna: kad vaš pas obavi ono zbog čega ste ga izveli u šetnju, na smartphoneu snimite šta je uradio, označite na mapi gdje je to i netko to dolazi pokupiti (bez brige, dolazi električnom Toyotom Prius – drugačije ne bi bilo ekološki).

Pooper ima vrlo profesionalno odrađene web stranice, sa svim potrebnim informacijama (uz geslo Poop with us!), uputstvom za uporabu, ekološkim certifikatima, cjenikom (osnovnu uslugu platit ćete samo 15 dolara mjesečno, a Pooper Elite tek 35 $ – tko bi tome odolio?).

Uglavnom, sve je to tako neodoljivo trendovski da su se i vodeći mediji raspisali: priča o Popperu je dospjela u Washington Post, The Daily Dot, pa čak i u nama drag The Next Web.

pooper

Ma je li to za ozbiljno?! Naravno da nije. Nitko vam neće platiti da skupljate kakicu po parkovima (šteta, puno se njih prijavilo za posao) niti će primiti novac za mjesečnu pretplatu da bi netko drugi skupljao izmet za vašim ljubimcem. Morat ćete to sami – jer Pooper nije za ozbiljno: Pooper je umjetnički projekt.

Nakon što su njegovi autori Ben Becker i Elliot Glass, inače zaposleni u marketingu, odlučili za satiru koju su očito inspirirali njihovi klijenti iz Silicijske doline, projekt je nadmašio sva očekivanja: Pooperova web stranica je bilježila desetke tisuća posjeta dnevno a autorima se javilo nekoliko smrtno ozbiljnih investitora koji su htjeli uložiti u njihovu ideju.

Shvatili su da je vrag odnio šalu i ispričali svoju priču kad su prebrojali one koji su ostavili svoje podatke kao zainteresirani za aplikaciju (poop sekcija) i one druge, koji su izrazili interes za rad na skupljanju izmeta (scoop) – stvar je u tome da je ovih drugih bilo dvostruko više, što štošta govori o današnjoj Americi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.