Google je jučer objavio novu verziju svojih Karata (Google Maps) za Android koja donosi dvije korisne značajke. Prva je da možete odrediti da se karte učitavaju samo preko WiFi veze, a ne preko mobilne mreže – što je korisno onima koji imaju tarifu preko koje mogu prenijeti ograničenu količinu podataka mjesečno (a to je, nažalost, većina nas – zar ne?), te još korisnije kad se nađete u inozemstvu, u roamingu – tada prijenos podataka skupo plaćamo, a Google Karte nam trebaju više nego ikad.

Google Maps
Sada možete odrediti da se karte učitavaju samo s WiFi, a ne i s mobilne mreže

Google Karte


Mobilna navigacija

Naravno, još korisnije je unaprijed na mobitel spremiti zemljovide koji će vam trebati– tako ih nikad nećete morati „vući“ s mreže – ni preko mobilne mreže ni preko WiFi-ja (podsjetimo, to se radi tako da iz glavnog izbornika (tri vodoravne crte u gornjem uglu) odaberete Izvanmrežna područja, kliknete + (u donjem uglu) i odaberete područje koje želite spremiti – najveće moguće je otprilike veliko kao jedna trećina Hrvatske, ali možete ih spremiti više). Novost je u tome da je ta izvanmrežna područja sada moguće spremiti na microSD karticu – što će osobito korisno biti onima koji imaju malu količinu ugrađene memorije, i uvijek muku muče s manjkom slobodnog prostora.

Google Maps
Karte sada možete spremiti na SD karticu i tako prištedjeti ugrađenu memoriju

Treća mogućnost nije primjenjiva kod nas, ali spomenut ćemo i nju: kako kod nas Google Karte možete iskoristiti da vidite mogućnost prijevoza Uberom (koliko će trajati i koliko će koštati prijevoz preko rute koja vas zanima), tako ih sad možete iskoristiti i za lokalne alternative Uberu kao što su GO-JEK i Grab u jugoistočnoj Aziji te Gett, Hailo i MyTaxi u Italiji, Austriji, Poljskoj, Rusiji, Irskoj i Izraelu.

3 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.