DuoSkin je naziv projekta kojeg predvodi Cindy Hsin-Liu Kao s MIT Media Laba, studentica s bogatim iskustvom pokretanja projekata koji na neobičan način uvode tehnologiju u svakodnevne stvari (primjerice, SoberDiary upošljava iPhone da bi riješio jedan tipičan studentski problem: kako ostati trijezan).

Radi se o privremenim tetovažama prekrivenim zlatnim listićima – radi provodljivosti, jer njihova površina funkcionira kao touchscreen.

Proizvodnja takvih modnih detalja ne bi trebala biti znatno skuplja od „normalnih“ ne-interaktivnih tetovaža; koristi standardne komponente, uz dodatak par računalnih čipova, a sami možete zamijeniti najskuplji element: dizajnera – već prema onome što vam treba.

Predstavljena su tri različita dizajna DuoSkina: uz ovaj na slici, koji služi kao zamjena za touchscreen ili miša, drugi može poslužiti kao zamjena za ekran (mijenja boju – primjerice, kada se promjeni temperatura tijela) a treći za komunikaciju, preko NFC čipa ugrađenog u tetovažu: tako dodirom možete prenijeti određenu informaciju mobitelu, koji će je zatim prenijeti dalje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.