No, poput brojnih kompanija nastalih i stasalih u analognom okruženju, s proširivanjem poslovanja na digitalnu domenu čekali su prilično dugo. Kako bi uhvatili priključak sa sad već sveprisutnom smartfonizacijom, osnovali su odjel koji će se baviti digitalnim proizvodima, nazvan (ne bi nikad pogodili) Fender Digital.

Zašto su toliko dugo čekali, znaju samo u Fenderu. Nadamo se kako su imali dobre razloge za oklijevanje jer je tržište već preplavljeno ogromnim brojem aplikacija namijenjenih ljubiteljima gitare, koje nude sve i svašta u rasponu od klasičnih štimera i alata za poduku do naprednih nadogradnji koje pametne telefone pretvaraju u pedale za zvučne efekte. Proizvođač pojačala Marshall čak je tijekom ljeta prošle godine predstavio vlastiti smartfon London.

Fender Tune

“Štimer” gitare

Fender je jedna od tvrki koje su uspjele postati sinonimom za ono čime se bave. Stratocasteri, Telecasteri i drugi modeli zaštitni su znak brojnih gitarističkih heroina i heroja, kao i san milijuna koji se tek spremaju upustiti u svijet glazbe.

Fenderov prvi iskorak u aplikacije zove se Fender Tune. Riječ je o štimeru za gitare i bas gitare dostupnom samo vlasnicima Appleovih i Android mobitela i tablet računala.

Iako je primarno namijenjen početnicima, od drugih se aplikacija te vrste razlikuje po tome što ne omogućuje samo ugađanje instrumenta, već obraća pozornost i na ton.

U Fenderu tvrde kako su razvili vlastitu tehnologiju obrade signala, koja bi trebala omogućiti kako visoku razinu preciznosti tako i određivanje karakteristika zvuka.

Fender

Na raspolaganju je dobar izbor uobičajenih štimova, kao i mogućnost bilježenja vlastitih i pohranjivanja istih u računalni oblak te uputa za početnike.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.