Nedavno smo imali priliku testirati novu inačicu vrhunskog Specializedovog cestovnog modela S-Works Tarmac eTAP opremljenog kompletnom grupom bežičnih elektroničkih mjenjača SRAM RED eTAP. Kombinacija modela Tarmac i najskuplje SRAM-ove grupe komponenti primjerena je za profesionalce i vrhunske bicikliste.

Elektronički mjenjači nisu od jučer. Prvi su se prototipovi pojavili početkom devedesetih, a već ih više godina koriste profesionalne cestovne ekipe, ali i starija gospoda dubljeg džepa koja si može priuštiti bicikle od pet tisuća eura. Nismo sigurni u kojoj mjeri elektronički mjenjači mogu popraviti rezultate na Stravi, no sigurno je da njihova tehnološka evolucija donosi – bežično mijenjanje brzina na biciklima.

Kada govorimo o biciklu, možda je teško zamisliti da ovo relativno jednostavno i staromodno vozilo posljednjih godina proživljava pravu digitalnu revoluciju. No sjetimo li se samo električnih bicikala i činjenice da oni trenutno bilježe najveću stopu porasta prodaje na tržištu bicikala, biti će nam jasno zbog čega je industrija upregla sve snage u elektrifikaciju i digitalizaciju starog dobrog dvonožnog gurala.

U tu se priču naravno uklapaju i elektronički mjenjači koji su za sada dostupni samo u najskupljim grupama za cestovne i brdske bicikle. No kroz koju godinu elektrifikacija će se, sigurni smo, spustiti i do onih najjeftinijih modela.

Prva razlika koju ćete primijetiti u odnosu na klasične mehaničke mjenjače jest osjećaj pod prstima. Naime više nema natezanja sajli, već se sve svodi na klik na lijevu ili desnu ručicu, prilikom čega se odmah oglasi elektromotor i mjenjač trenutno prebaci lanac na slijedeći lančanik. Kombinacija naredbi na ručici je neuobičajena, no vozač se već nakon nekoliko minuta na nju navikne. Pritiskom na tipku na desnoj ručici i lanac će se na stražnjem lančaniku pomaknuti udesno, to jest na teži stupanj prijenosa. Pritiskom na tipku na lijevoj ručici lanac će se pomaknuti ulijevo, to jest na lakši stupanj prijenosa. Istovremeni pritisak na obje tipke pomaknuti će prednji mjenjač naizmjenično lijevo ili desno – u lakši ili teži stupanj prijenosa.

U kraćoj vožnji teško ćete osjetiti prednosti elektroničkih mjenjača, no krenete li na dulju vožnju, onu koja traje dva, tri ili pet sati, sigurno ćete osjetiti razliku u odnosu na mehaničke mjenjače. Potrebno je mnogo manje snage za mijenjanje brzina, a sami mjenjači rade brzo i precizno. Ovakvi detalji izuzetno su važni kod duljih vožnji, gdje o utisku ili rezultatu odlučuju i najmanje nijanse.

Elektronički mjenjači sastoje se od nekoliko dijelova. Tipke smještene na ručicama na upravljaču služe naravno za upravljanje ili prebacivanje u lakše ili teže stupnjeve prijenosa. Signal se iz elektroničkih sklopki ugrađenih u ručice prenosi žicom (ili u ovom slučaju radio valovima) u sklop montiran uz prednji mjenjač na cijevi sjedala. Potom se pokreću elektro motori (napajaju ih punjive baterije) i istovremeno se pokreću i sami mjenjači – prednji i stražnji.

Jedna od prednosti elektroničkih mjenjača jest mogućnost kalibracije koja jamči ultra precizan rad. Zbog toga korisnici već danas mogu sami obaviti aktualizaciju firmwarea svojih mjenjača! Još jedna prednost jest to što rad mjenjača sada ne ovisi o fizičkom stanju sajle, koja može ostati bez maziva ili može biti kontaminirana prljavštinom.

SRAM je uveo još jednu inovaciju koja koristi nove mogućnosti elektroničkih mjenjača. Naime moguće je nabaviti dodatne tipke (eTAP Blips) koje možete montirati bilo gdje na upravljaču i jednostavno ukopčati u sučelje na ručici.

Među najveće probleme naravno spada vrijeme autonomije mjenjača, naime jednom kada se baterija isprazni, mjenjači će ostati u poziciji i neće ih se moći pomaknuti dok se ne obnovi napajanje. Doduše ovo nije problem koji se pojavljuje na razini prosječne vožnje od nekoliko sati već se pojavljuje kada neko vrijeme ne napunite bateriju. Problem može biti i ulazak vode u sustav, ali nove grupe mjenjača trebale bi biti u potpunosti vodootporne. Napokon, tu je i problem mase, kako fizičke tako i financijske. Elektronički mjenjači u pravilu su teži i skuplji od mehaničkih.

Elektronički mjenjači zasada nisu česta slika na našim cestama, no to će se vjerojatno promijeniti radi komodizacije, to jest proizvođači će u slijedećih nekoliko godina ugrađivati elektroničke mjenjače na sve veći broj modela. Budite sigurni da ćete i vi vrlo uskoro moći aktualizirati firmware mjenjača na svome biciklu.

U središnji Specializeda u Nizozemskoj testirali smo “tonu” bicikala koji će na tržište doći u 2017.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.