Kad sam prvi put kupio uslugu e-bankarstva, učinio sam to s dva glavna motiva. Htio sam, razumljivo, isprobati tada još razmjerno novu uslugu na domaćem tržištu. No, više od radoznalosti vodila me želja za svođenje vremena čekanja na red u poslovnici na minimum.

Ne volim čekanje u redu. Ne zato što je dosadno – teško se dosađivati sa svijetom nadomak prstiju i očiju u uređaju koji stane u džep – već zbog količine vremena koju proguta, a koju bih radije upotrijebio za produktivno, kreativno ili opuštajuće.  Zato mi se sviđa sve što može pomoći kako bih ga izbjegao.

Singapurska banka POSB upravo mi je dala razlog više u prilog preseljenju u tu azijsku zemlju. Počela je, naime, postavljati bankomate koji podržavaju video razgovore sa službenikom banke uživo.

Za korištenje video-bankomata bit će potrebno donijeti važeću osobnu ispravu ili bankovnu karticu, a moći će i skenirati otisak prsta. Osim podizanja novca i upita o stanju računa, bankomat će također isporučivati debitne kartice i tokene za internetsko bankarstvo.

Zasad je u pokusnom pogonu samo jedan stroj u sklopu poslovnice na lokaciji ITE College Central, koji je funkcionalan radnim danom od 10 ujutro do dva popodne, odnosno od deset ujutro do jedan popodne subotama.

U singapurskoj su banci uvjereni kako će se pokazati popularnim, pa već planiraju postavljanje više njih diljem otoka do kraja godine. U planu je i proširenje usluge na 24 sata dnevno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.