Popularna HP-ova serija prijenosnih računala Stream zamišljena je kao odgovor na jeftine prijenosnike Chromebook (koji su jeftini ponajviše zato što nemaju Microsoft Windowse), a za razliku od njih nude potpuno legalne Windowse i Office (samo na godinu dana, doduše) po sličnim cijenama – dakle, niskim jer namijenjena su u prvom redu studentima i školarcima (dakako, u zemljama kao što je Hrvatska, uz našu kupovnu moć, zanimljivi su znatno širom krugu kupaca – koji obuhvaća i poslovne ljude).

Stream je postao vrlo popularan i pokupio vrlo povoljne recenzije jer je ponudio dobitnu kombinaciju: vrlo povoljan odnos cijene i kvalitete (jer ovom prvom nije žrtvovao ono drugo – već je nisku cijenu postigao smanjenjem veličine ekrana i izostankom tvrdog diska), kao i atraktivan dizajn.

HP stream

Sada je najavljena nova serija Stream računala koja će kod nas moći kupiti u rujnu po cijeni od 2.099,00 kuna za novi 11″, odnosno 2.399 kuna za 14″ model koji zamjenjuje stari sa 13″ zaslonom. Među novostima su nove Wi-Fi antene koji jamče bolji prijem, dulji vijek trajanja baterija, još tanji i lakši dizajn te nove boje.

Detalje možete naći na HP-ovom blogu, na kojem se doduše ne predstavljaju nove boje ali se zato najavljuje HP Stream x360 s 11,6″ zaslonom koji se može preokrenuti za 360 stupnjeva i pretvoriti u tablet; on će u naše krajeve stići u listopadu, po cijeni od 2.599 kuna.

HP Strean

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.