„Kvantni skok za prijenosna računala: GeForce GTX grafički procesori serije 10 stižu na najbrže rastuću gejming platformu“ – naslov je priopćenja koje je Nvidia danas odaslala medijima. A ta najbrže rastuća gejming platforma – to su stari dobri laptopi.

Prijenosna računala još su 2010. postali popularniji od stolnih, i otada tu razliku stalno povećavaju, pa čak i kad su u pitanju pasionirani igrači: oni, sudeći po podacima tvrtke DFC Intelligence na koje se poziva Nvidia. Oni pokazuju kako svake godine 30 posto više korisnika laptopa ih koristi za igru – za razliku od konzola kao što su Xbox One i PlayStation 4 koji ne bilježe porast nego pad broja korisnika.

HP Omen

Stoga ima smisla da nova Nvidijina arhitektura Pascal, koja omogućuje nenadmašne performanse za igranje u visokim razlučivostima i virtualnu stvarnost, stiže na prijenosna računala tako brzo nakon premijere za stolna računala, o kojoj smo nedavno pisali.

U novoj seriji 10 premijeru ima i tehnologija Nvidia Battery Boost koja omogućuje do dva puta dulje igranje na baterije, uz stabilnije performanse.

Tu je i nova tehnologija G-Sync koja omogućuje igranje na razlučivosti do 2500*1400, uz osvježavanje od 120 Hz, te tehnologija Ansel koja omogućuje snimanje sadržaja u igrama pomicanjem kamere u bilo kojem smjeru i iz bilo kojeg kuta; čak se mogu snimiti i 360° stereo fotosfere koje se mogu kasnije pogledati pomoću VR naočala ili Google Cardboarda na mobitelu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.