Imamo još jednog kandidata za mjesto predvodnika tržišta autonomnih vozila: Ford se jučer jasno i glasno kandidirao za tu poziciju, za koje aspiranti već stvaraju popriličnu gužvu. „Slijedeće će desetljeće definirati automatizacija automobila; samovozna vozila imat će jednako značajan utjecaj na društvo kao proizvodnja na pokretnoj traci, koju je uveo Ford pred stotinu godina“, izjavio je Mark Fields, današnji čelnik Fordove kompanije na jučerašnjem predstavljanju na kojem je detaljno predstavljeno kako Ford kani prestići konkurenciju koja je dalje odmakla u razvoju auta bez vozača.

Cilj je jasno postavljeno: do 2021. proizvesti automobil kojem čovjek ne bi mogao upravljati ni da hoće – jer vozačkog mjesta naprosto nema, kao ni volana, pedale gasa i kočnice… Taj bi se auto koristio za ride hailing i ride sharing usluge kao što su Uber, Lyft ili BlaBlaCar. Da bi ostvario taj cilj i prestigao konkurenciju, Ford će udvostručiti ljudstvo i proširiti istraživački centar u Palo Altu (mjestu u Silicijskoj dolini odakle je potekao i Apple) kao i sklopiti savezništva sa četiri partnera (i podosta uložiti u njih): Velodyne koji je kreirao najnapredniji sustava senzora (LiDAR), izraelskom tvrtkom SAIPS specijaliziranom za umjetnu inteligenciju (koju je Ford odmah i kupio), njemačkom Nirenberg Neuroscience doktorice Sheile Nirenberg koja je prva „provalila“ kako oko prenosi vizualne informacije mozgu, te kalifornijski Civil Maps koji je razvio inovativnu tehnologiju 3D mapiranja u visokoj razlučivosti.

Ford Fusion AV
Ford Fusion Hybrid na ulicama Michigana, jedne od tri savezne države u kojima Ford ispituje svoja vozila bez vozača. Njihovu će flotu utrostručiti do kraja godine, kada će postati najbrojnija na svijetu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.