Samo dva dana nakon što je Ford objavio planove o ubrzavanju razvoja programa auta bez vozača, o čemu smo pisali jučer, i drugi „igrači“ ubrzavaju svoje planove. Volvo je danas objavio kako će ujediniti napore u razvoju slijedeće generacije autonomnih vozila s Uberom. Dvije će tvrtke zajedno uložiti 300 milijuna dolara u projekt – no ne kaže se tko će uložiti koliko. To je otprilike sve bitno što Volvo navodi u svom priopćenju za medije.

S druge strane, Uber nije objavio ni toliko – na njegovom webu nema ni riječi o poslu s Volvom, ali zato je vrlo detaljno opisan jedan drugi današnji događaj: Uber je kupio tvrtku Otto, mladu kalifornijsku kompaniju koja je razvila impozantan sustav za vožnju bez vozača – ali ne za automobile nego za kamione s prikolicom.

Prema pisanju nezavisnih medija, Uber je u tu tvrtku sa 90 zaposlenih uložio upola veću svotu nego onu koju kani potrošiti zajedno s Volvom – no to ipak čini jedva jedan posto Uberovog kapitala.

Razni nezavisni mediji objavljuju i razne detalje o kojima Volvo šuti – a o Uberu da i ne govorimo; tako Wall Street Journal piše kako će Uber na ulice Pittsburgha vrlo brzo izvesti stotinu Volva bez vozača (odnosno, da budemo precizni, vozači će biti prisutni u Volvu XC90 SUV, ali samo za svaki slučaj – kao backup, sigurnosna kopija ako „robot“ negdje zakaže).

U Pittsburghu se nalazi razvojni centar Ubera, gdje je dosad isprobavao Fordova vozila bez vozača. Premda je Uber globalno najjača tvrtka u svojoj branši, po pitanju vozila bez vozača neki od konkurenata su već otišli dalje; tako je Lyft, najjači od domaćih rivala, već pokrenuo sa General Motorsom sličan projekt kakav sad Uber pokreće s Volvom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.