LG, koji je od 2008. vodeći svjetski proizvođač LED projektora, predstavio je danas dva nova modela u seriji prijenosnih projektora Minibeam.

PH450U, koji će na europskom tržištu (što valjda uključuje i naše – još nema službene potvrde) biti dostupan već u rujnu, može prikazati dvometarsku HD sliku i s udaljenosti od samo 33 centimetara od „ekrana“ (odnosno, one površine koju koristite kao ekran). Daje najsvjetliju sliku u svojoj kategoriji: 450 lumena.

Još jedna prednost mu je trajanje žarulje: ona će izdržati čak 30.000 sati, što je dovoljno za deset godina intenzivne uporabe.

LG PH150G
LG Minibeam PH150G

Drugi model, PH150G nudi slične mogućnosti u znatno kompaktnijem kućištu (115*115*45 mm, 450 grama). On će biti kadar projicirati još veću sliku, od 100″ (dva i po metra), ali manje svjetlu (150 lumena – eto što znače brojke u nazivu) pa će i koštati manje (službeno

LG-ovo priopćenje ne spominje cijene, ali Ubergizmo navodi da će na američkom tržištu koštati 650 odnosno 350 dolara).

Oba projektora imat će Triple Wireless: mogućnost da rade bez žice (preko WiFi-ja i Bluetootha), zahvaljujući punjivoj bateriji koja će na skupljem modelu izdržati dva i po sata; za PH150G se ne navodi trajanje). Ako se ipak odlučite na kabel, radit će preko HDMI-ja, MHL ili USB-a.

LG PH450U
Projektor LG Minibeam PH450U je ova mala crna stvar na stolu, lijevo od biljčice

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.