Ne vježbate dovoljno? Niste jedini. Niste čak ni u manjini. Prema podacima Eurobarometra koje navodi Huawei, čak dvije trećine odraslih u Hrvatskoj vježba vrlo rijetko ili nikad, a taj je postotak još i viši kod mladih (92% djevojaka u dobi od 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno). Rješenje koje nudi Huawei zove se Colour Band A1, „pametna“ narukvica koju će besplatno dobiti svi koji se od početka rujna odluče nabaviti novi smartphone Huawei P9 Lite.

Narukvica je opremljena senzorima koji broje korake i prijeđenu udaljenost, kao i potrošene kalorije, u realnom vremenom. Posebna aplikacija konstantno prati i analizira fizičku aktivnost nositelja narukvice te nenametljivo signalizira eventualnu potrebu jače fizičke aktivnosti. Kao što prate dnevnu aktivnost, senzori prate i san svojih korisnika, čime se možemo dobiti koristan uvid u obrazac spavanja – koje je iznimno važno za opće stanje zdravlja svakog od nas. Tu je i senzor koji mjeri UV zračenje i upozorava na škodljivu razinu zračenja. A ako ste već „odradili“ godišnji i ne spremate se izložiti sunčevim zrakama, A1 će se uklopiti i u radne obaveze: umjesto da svako malo provjeravate ekran mobitela, narukvica će diskretnom vibracijom i LED diodom obavijestiti o dolazećim pozivima, porukama, e-mailovima i ostalim obavijestima.

Huawei

Huawei A1 je vodootporan (do dubine od 1 metra u trajanju od 30 minuta) a za dugu autonomiju brine se baterija od 70 mAh koja u kombinaciji s visoko energetski učinkovitom tehnologijom Bluetooth 4.2 može potrajati između dva punjenja gotovo mjesec dana. Cijena nije objavljena, no u priopćenju se spominje da je vrlo povoljna.

Huawei

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.