Zašto biste baš ovu spravicu ponijeli na kampiranje? BenQ navodi prilično dugu listu razloga. Sadržaje možete slati na projektor sa smartfona, preko posebne aplikacija, ili ih možete reproducirati tako da na projektorov USB priključak spojite memoriju ili uređaj; sve radi po principu plug & play. Jednako jednostavno je i priključivanje na zvučnike – bežično, preko Bluetootha. Baterija projektora izdržat će tri sata – dovoljno i za najdulji film – a ako vam zatreba više, jednostavno izvučete bateriju i zamijenite je punom.

BenQ GS1

GS1 je spreman za projiciranje tri sekunde nakon što ga uključite a BenQ obećava jednostavno korisničko sučelje, oko kojeg nema puno petljanja i kompliciranja. Prvi put kada ga pokrenete, „čarobnjak“ će vas provesti kroz mogućnosti podešavanja, bez kompliciranog i nerazumljivog žargona (otprilike kao digitalno.hr, dakle) te spremiti postavke za automatsko korištenje ubuduće. Neke mogućnosti – primjerice, korekcija trapezoida – odvijaju se posve automatski; korisnik ne treba ništa odabrati niti pritisnuti. Jedino što se podešava ručno je visina stalka.

BenQ GS1

Projektor se standardno isporučuje s gumenim kućištem (ovo narančasto na uvodnoj slici) koje pruža dodatnu zaštitu. No i bez njega je kadar preživjeti pad s visine od 60 cm ili proliveno piće (po standardu IPX1). Kadar je projicirati sliku veličine 60″ (metar i pol) s udaljenosti od jednog metra, a teži jedan kilogram i mjeri 13,9*14,6 cm – dovoljno da stane na dlan. Nažalost, cijena BenQ GS1 još nije objavljena.

BenQ GS1

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.