Omen X je ime nove serije HP-ovih proizvoda za vrhunski gejmerski doživljaj. Kako im ‘X’ u nazivu sugerira, riječ o „nabrijanim“ uređajima u odnosu na „normalne“ Omen proizvode koji su već na tržištu od proljeća.

Krenimo od stolnog računala Omen X, kojeg pokreće dvostruka Nvidia GeForce GTX 1080 grafika, koja će u tandemu s Intelovim Core i5/i7 procesorom šeste generacije (overclocking podržan) svaku igru „podignuti“ na višu razinu – pa i do 4K. Naravno, podržan je i VR. Ipak, najzanimljivije je kućište. U njemu je potpuno nova tehnologija za upravljanje toplinom: tri komore sa zasebnim hladnjacima za tekuće hlađenje svake grupe komponenti, ispušnim ventilima i postoljem koji drži kućište iznad tla za poboljšanu cirkulaciju hladnog zraka. HP je toliko uvjeren u superiornost ovog rješenja da će kućište ponuditi i samostalno – za one koji vole sami složiti svoje računalo. Za one koji ipak žele gotovu stvar, stolno računalo Omen X moći će se kupiti već u rujnu u HP Brand Storeu ili kod HP-ovih maloprodajnih partnera. Cijene nisu objavljene.

Serija Omen X uključivat će i zakrivljeni monitor opremljen tehnologijom nVidia G-Sync, o kojem detalji nisu objavljeni (niti slike) jer će se na tržištu naći tek slijedeće godine.

HP OMEN 17

U rujnu će na našem tržištu biti dostupan i prijenosnik Omen 17 po početnoj cijeni od 9.500 kuna. Brojka u nazivu dakako označava dijagonalu zaslona: 17,3″, uz 4K razlučivost i oštrinu od čak 300 nita, ali laptop svejedno teži tek 3,2 kg i u boku mjeri tek 32,9 mm. Tu je i GeForce GTX 1060 ili 1070 grafika, te quad zvučnici B&O-a s HP Audio Boost tehnologijom za vrhunski zvuk. Naravno, podržan je VR a posebno je zanimljiva i polimerska baterija od 95 W koja omogućuje više od sedam sati neprekidnog igranja.

U rujnu dolazi i dodatna oprema nastala u suradnji s brendom SteelSeries: naglavne slušalice s laganim ovjesom (665 kuna), tipkovnica koja mijenja boje u skladu s vašim igranjem (949 kuna), miš sa šest programibilnih tipki (499 kuna) te podlogu za miša za profesionalce (179 kuna).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.