Većina nas ne može se pohvaliti da nam je ručni sat nešto posebno pametan – ako ga uopće nosimo; mnogi radije vade mobitel iz džepa ili torbice da bi pogledali koliko je sati. Ali ne trebate nositi sat da bi znali kako vrijeme pametnih ručnih satova dolazi: Gartner predviđa kako će ih se ove godine prodati više od 50 milijuna – naspram lanjskih 30 milijuna. Samsung računa na poveliki komad tog tržišnog kolača.

Njihov Gear S3 je na toliko načina unaprijeđen u odnosu na lanjski S2 da ih je teško i nabrojati (ako vas zanimaju detalji, bacite oko na infografiku) ali ono što prvo upada u oči je – veličina: novi je model širi, veći i teži od starog. Nije ni čudo: u njega je uguran i GPS, zvučnik, nova elektronika za mobilno plaćanje (MST – radi preko magneta), još veći ekran (e, to je odlična vijest!) i – šećer na kraju – osjetno jača baterija (u prijevodu, to znači da ga nećemo morati puniti baš svaki dan, čak i ako ga najintenzivnije koristimo).

Samsung Gear S3
Samsung Gear S3 Classic

Novi sat će biti dostupan u dva modela: Gear S3 Classic koji, kako mu naziv sugrira, ima nešto od klasične elegancije kojim podsjeća na obične satove, te Gear S3 frontier koji je dizajniran tako da dobro izgleda na nekom finom partyju ali je jednako „kod kuće“ i u divljem provodu. Naravno, pojačan je i izbor detalja poput narukvica – bilo dizajnerskih (za taj je zadatak Samsung angažirao neka poznata imena) ili klasičnih, 22-milimetarskih narukvica kakve se koriste i na „običnim“ (nećemo reći: glupim) ručnim satovima. U priopćenju za tisak ne spominje se i LTE varijanta, ali Amerikanci očekuju i nju.

Od novih funkcionalnosti, Samsung je predstavio samo neke – s vrha liste; ona će biti prilično duga. Ekran sad čitavo vrijeme prikazuje sliku u boji (ta jača baterija je stvarno doborodošla!), a ekran je još otporniji, zahvaljujući novoj Gorilla Glass SR+ tehnologiji namijenjenoj upravo za satove i slične nosive uređaje. Rotirajući okvir ima nove funkcije, a softver je dobio i varijantu Knoxa – posebno „ojačanog“ sigurnosnog sučelja za poslovne aplikacije. Naravno, bit će ih podosta i za zabavu…

Cijena nije objavljena, kao ni točan datum dolaska na hrvatsko tržište, ali računajte da će vas digitalno.hr još izvijestiti o tome.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.