Kineski Huawei, koji je čvrsto zasjeo na poziciju trećeg najjačeg proizvođača mobitela na svijetu (ispred njega su samo Samsung i Apple), danas je predstavio novu seriju kojoj je lako zapamtiti ime: nova. Na naše tržište nova stiže slijedećeg mjeseca, po cijeni od oko tri tisuće kuna, a donosi izgled koji djeluje još skuplje: tijelo od jednog komada brušenog aluminija, zaobljenog na rubovima, kao i niz naprednih foto-mogućnosti (16 megapiksela straga, povećani pikseli, brzi dvostruki autofokus, dvostruka bljeskalica, optička stabilizacija, 4K video, selfie kamera od 8 megapiksela s kozmetičkim efektima i filtrima…).

Huawei nova

Novi mobiteli posebni su i po dugom trajanju baterije (snage veće od 3 Ah), brzom 3D čitaču otiska prsta i DTS Headphone:X tehnologijom za surround zvuk preko slušalica. Full HD ekran je veličine 5″ a na izvedbi nova plus ekran je povećan na 5,5″ te baterija odgovarajuće „podebljana“ i RAM povećan s 3 na 4 GB. Svi modeli su opremljeni novim USB priključkom tipa C, a primaju i microSD kartice (ali samo jedan SIM).

Huawei nova

Huawei je istodobno najavio i dvije nove izvedbe svog udarnog modela P9: plavu i crvenu, te novi tablet MediaPad M3, također u aluminijskom kućištu i s 8,4″ ekranom visoke razlučivosti 2.560*1600, zvukom za kojeg su zaslužna ugledna imena iz hi-fi svijeta (zvučnike je napravio Harman Kardon a slušalice AKG). Nije objavljeno kada će on stići na naše tržište ali u Europi će mu cijena biti osjetno niža od nova mobitela – ili identična, u verziji s ugrađenim 4G modemom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.