Miševi i nisu prva stvar koja vam pada na pamet kad se spomene buka na radnom mjestu – ne cijuču, i nisu ni izdaleka tako glasni kao hlađenja – ali većina nas nema taj luksuz da radimo sami u svoj vlastitoj sobi, pa zašto bi onda slušali i taj zvuk na svom radnom mjestu? „Bilo da radite u zajedničkom prostoru ili od kuće, ponekad je tišina dragocjena,” kaže Anatolij Polijanker iz Logitecha. „Zato smo stvorili miševe M330 Silent Plus i M220 Silent. Naši inženjeri proučavali su izvore buke koje proizvodi računalni miš i pronašli način kako smanjiti razinu decibela bez gubitka na kvaliteti.”

Tihi miševi su zadržali tradicionalni osjećaj klika, ali im je zvuk stišan za više od 90 posto. Zahvaljujući tehnologiji Logitech Advanced Optical Tracking, iznimno su precizni i rade na gotovo svakoj  površini. Logitech M330 Silent Plus ima tipke od mekane gume i dolazi s baterijom koja traje 24 mjeseca, a moći će se kupiti od listopada po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 309 kuna. Jeftiniji Logitech M220 Silent (199 kuna) ima bateriju koja će izdržati „samo“ 18 mjeseci, ali za razliku od skupljeg modela može se koristiti s obje ruke.

Logitech M330 Silent Plus
Logitech M330 Silent Plus

Treći novi miš je u znaku broja tri: Logitech M720 Triathlon može se upariti s tri uređaja. Nije previše izbirljiv: surađivat će s Windows, Mac OS, Android, Linux i Chrome OS uređajima, a između njih će se prebaciti pritiskom na tipku (1-2-3 sa strane: izgleda kao mjenjač brzina u autu). S njima će komunicirati bežično (preko Bluetootha ili Logitech Unifying predajnika kojeg ćete umetnuti u USB priključak uređaja kojim želite upravljati). Ovaj snalažljivi miš hvali se i nadprosječnom brzinom scroll kotačića, kvalitetom izrade koja jamči i do 10 milijuna klikova te štedljivošću prema energiji: može raditi dvije godine na jednoj AA bateriji. Na naše tržište stiže do kraja mjeseca, po preporučenoj cijeni od 549 kuna.

Logitech M270 Triathalon
Logitech M720 Triathlon

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.