Nedavno smo pisali o tri nove grafičke kartice kojima će Nvidia omogućiti prijenosnim računalima da dostignu performanse stolnih računala (u igrama, VR-u i inače). Alienware je danas predstavio nove verzije svoja tri laptopa koji će ih koristiti: u Alienwareu 13 bit će Nvidijina grafika GTX 1060, Alienware 15 pogonit će GTX 1070 a najjači Alienware 17 – GTX 1080. Sva tri bit će i tanji od lanjskih modela, no najzanimljivije je što podržavaju tehnologiju praćenja očiju (eye tracking) tvrtke Tobii.

Samo najjači model, Alienware 17, imat će sve mogućnosti Tobiijeve tehnologije: prijavu na Windowse prepoznavanjem oka (umjesto pisanjem lozinke ili PIN-a, ili prepoznavanje otiska prsta), buđenje iz sleep moda pogledom (bit će dovoljno pogledati logo Alienwarea da se računalo probudi), štednju energije gašenjem osvjetljenja tipkovnice (kad korisnik ne gleda računalo, prvo će se ugasiti osvjetljenje tipki). Naravno, na njemu će se moći igrati i igre koje podržavaju tehnologiju praćenja očiju.

Inače, ovo nije prvi laptop s Tobiijevom tehnologijom: prvenstvo ima MSI GT72, no  taj stariji model ima manje mogućnosti od novih Alienwarea, koji će se na tržištu pojaviti krajem mjeseca.

Alienware

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.