Nitko ne voli provoditi dan sam između četiri zida, a životinje se na to privikavaju još teže od ljudi. Pawbo je jedan od startupa koji olakšavaju tu muku interaktivnom web kamerom – ali nije jedini: tu su još i Furbo te Petcube. Bitna razlika je u tome što je Pawboa kupio tajvanski Acer, veliki proizvođač računala i ostale digitalije, pa je ubrzao njegov razvoj.

Jučer je Pawbo na sajmu IFA u Berlinu predstavio Pawbo+, još napredniju igračku za pse i mačke kojima su vlasnici daleko.

Pawbo

Pawbo+ je web kamera kojom do 8 ljudi može stupiti u videochat s macom ili psićem, zabaviti ga pričom (i on će vama mijaukati ili lajati, sigurni smo) i usnimiti – bilo zato da ga provjerite (da ne bi opet obavio ono što se ne smije) ili zato da ga snimite kako se igra i zabavlja i tu snimku odmah podijelite preko društvenih mreža. Kamera Pawboa je širokokutna i može se zakretati za 130 stupnjeva, pa vam ništa neće promaknuti.

Pawbo
Najavljena su i četiri dodatka: Pawbo Flash (dodatno osvjetljenje, da ne morate ostavljati svjetlo upaljeno da bi vidjeli što vam radi ljubimac), Pawbo Munch (dodatni pretinac za još slastica – vaš je ljubimac razmažen, zar ne?) i dvije igre: Pawbo Catch (uhvati miša – za mace)i Pawbo Punch (uhvati krticu – za sve)

Uma toga još: daljinski se možete poigrati s vašim ljubimcem, pomoću laserskog pokazivača koje će on s užitkom loviti (i u tom uživati dulje nego vi; kada vama dosadi, možete ostaviti laser na automatici). Na koncu, tu je i ono što će vaš ljubimac najviše voljeti: obrok. Naime, ispod objektiva kamere mogu se držati ukusni zalogaji, u pretincu kojeg ćete daljinski otključati (bio je dobar, jel’da?).

Pawbo+ već mogu naručiti kupci u Njemačkoj, Italiji i SAD-u za 169 američkih dolara. U tu svotu je uključena i poštarina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.