Britanski TomTom, kojeg svi poznajemo po GPS uređajima (na tom se tržištu takmiči s američkim Garminom, i kod nas uglavnom gubi) jučer je na sajmu IFA predstavio nekoliko novih uređaja kojima iskoračuje izvan svoje osnovne djelatnosti.

TomTom Touch je fitness tracker (ako netko smisli dobar prijevod, neka nam slobodno javi) narukvica koja uz sve standardne osobine (prikazuje otkucaje srca, broji korake, prati faze sna i proračunava koliko ste kalorija sagorjeli, plus prikazuje obavijesti sa smartfona na svom ekrančiću) nudi i nešto neuobičajeno: prikazuje odnos mišićne mase i masnog tkiva u vašem tijelu. To postiže metodom koja se zove analiza bioelektričnog otpora: mjeri se koliko treba impulsu da se „probije“ od senzora ugrađenog u narukvicu do kažiprsta na drugoj ruci, kojeg držite prislonjenog na (jedinu) tipku narukvice.

TomTom Touch

Touch je vodootporan a bateriju treba puniti svakih pet dana. Na tržište stiže u listopadu po cijeni od 149 eura.

Ostali novi proizvodi također izlaze u listopadu: to su GPS ručni satovi koji prate vaše vježbanje na različite načine: nadzirući otkucaje srca, rutu, korake, kalorije… Osnovni model Spark 3 koštat će 249 eura (za verziju s 3 GB u koje se može spremiti glazba, i Bluetooth slušalicom; bit će i jeftinijih verzija). Najavljeni su i specijalizirani model Runner 3 (vrlo sličan Sparku 3, ali za one koje najviše zanima trčanje) te još jači model Adventurer koji setu mogućnosti Sparka 3 dodaje i barometar, a koštat će 299 eura.

TomTom Runner 3

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.