Danski Bang & Olufsen – poznatiji kao B&O – ni ove godine nije došao na sajam IFA u Berlinu praznih ruku: predstavio je dva nova zvučnika, BeoSound 1 i BeoSound 2. (Nama iskusnima zbunjujuća imena, jer već je postojao jedan BeoSound 1 – predstavljen na samom početku ovog milenija – ali valjda je vrijeme za novi početak.) Ti su zvučnici zamišljeni za bežičnu reprodukciju s umreženih mobitela, računala i ostalih uređaja – ali ono što ih razlikuje od manje-više svih uređaja tog tipa je da se ne svrstavaju ni u jedan tabor. Drugim riječima, lijepo će se snaći sa glazbom s Androida, iPhonea, Maca, PC-a… podržavaju Google Cast, AirPlay, DNLA i Bluetooth.

Ima BeoSound i sam po sebi što svirati: podržava nekoliko online servisa kao što su TuneIn, Spotify, Deezer… Po običaju, B&O je smislio originalan način kontrole: zakretanjem gornje ploče uključuje se, pojačava i stišava, a ostale kontrole se pojavljuju – iscrtavaju – na gornjoj ploči tek kad se primaknete. Zvuči kao nešto iz Harryja Pottera, zar ne? Posebno efektno je to što se kontrole pojavljuju na onoj strani s koje mu vi prilazite (BeoSound to zna zahvaljujući senzore blizine, kakvi se nalaze i na mobitelima ili igraćim konzolama). Kao i na zvučniku kojeg je B&O napravio za HP Pavilion Wave, i na ovom se zvuk širi kroz rupu ispod poklopca, u 360 stupnjeva tako da ispuni cijeli prostoriju.

BeoSound 1 nije malen, ni lagan, ali svejedno može raditi na baterije i svirati gdje god ga odnesete. BeoSound 2 je za otprilike trećinu veći, pa ne može raditi bez struje, ali sve ostalo što smo nabrojali za Jedinicu vrijedi i za Dvojku, koja se očekuje u prodaji slijedećeg mjeseca. BeoSound 1 već možete kupiti. Cijena? Kao i uvijek kada je B&O u pitanju, bolje ne pitajte. Mi, naravno, nećemo izdržati da se ne izlanemo: 1295 € za Jedinicu odnosno 1695 € za Dvojku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.