Što se više bliži službeno predstavljanje iPhonea 7, za kojeg već i vrapci na grani živkaju kako neće imati priključak za slušalice, to se više množe bežične slušalice. Toj modi nije odolio ni Bowers & Wilkins, vjerojatno jedini veliki britanski proizvođač hi-fi-ja koji nije dospio u ruke stranaca i polakomio se za brzom zaradom – pa je stoga sačuvao besprijekorni renome beskompromisnog tragača za savršenim zvukom. P7 je njihov najjači model slušalica, a ovog tjedna na sajmu IFA u Berlinu predstavljena je njegova bežična, Bluetooth varijanta.

Za razliku od jeftinijih Bluetooth slušalica, B&W-ove podržavaju napredni Bluetooth protokol aptX koji poboljšava bežični prijenos glazbenih finesa. Englezi ističu kako su u unutrašnjosti slušalica svi elementi identični onima u starom, žičnom modelu, uključujući finu mekanu kožu i jastučiće oko ušiju podstavljene memorijskom pjenom, koji propuštaju zrak ali ne i zvuk izvana. Zadržana je i metoda kojom se slušalice mogu preklopiti i spremiti u priloženu torbicu, kako bi ih lako ponijeli sa sobom. Baterija može izdržati 17 sati svirke.

B&W P7 Wireless je već dostupan za prednarudžbe na našem tržištu, po cijeni od 2.990 kuna – točno onoliko koliko je ranije koštala žična varijanta P7 te slabiji bežični model P5, kojima je sada spuštena cijena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.