Od dva nova modela, Swing je zanimljiviji: izgledom podsjeća na X-Wing iz Ratova zvijezda, a zapravo i nije „normalan“ dron nego križanac između klasičnog drona oblika kvadrikoptera (sa četiri elise) i letjelice sa fiksnim krilima. Uzlijeće i slijeće okomito, kao pravi dron, ali dovoljno je zakrenuti tipku joysticka da bi počeo letjeti kao avion: ravno.

Parrot Swing
Parrot Swing

Slijedeća velika razlika je spomenuti joystick (Flypad): ovim se dronom daljinski upravlja onako kako ste navikli s igraćom konzolom. Zanimljivo je da se komunikacija među njima odvija preko Bluetootha; Swingom možete upravljati s udaljenosti do 300 metara.

Swing se već može kupiti, za 139 eura (isporuka kreće sredinom rujna). Dvadeset eura jeftiniji Mambo manji je dron, klasičnog oblika, kojim se također upravlja Flypadom.

Parrot Mambo
Parrot Mambo

Mambo (primjećujete kako Parrot voli imenovati dronove po plesovima?) se isporučuje s dva dodatka koji mu daje „specijalne moći“: Cannon ispaljuje projektile (bez brige, to su samo loptice – ništa eksplozivno) a Grabber može pokupiti sitne predmete s poda (ljubavnu poruku – na našoj uvodnoj ilustraciji) i ispustiti ju gdje poželite – OK, ne baš bilo gdje, raspon mu je 60-ak metara.

Ova su dva drona imala premijeru ovog tjedna na sajmu IFA u Berlinu (premda ne doslovce: Parrot naime vode Francuzi a oni jednostavno nisu mogli izdržali da prirede premijeru u Berlinu, pa su dan prije početka sajma održali konferenciju u svom Parizu).

Parrot Disco

Show je ipak ukrao treći dron: Disco, koji je predstavljen još na sajmu CES u siječnju, da bi prošlog tjedna bilo objavljeno (pogađate: u Parizu) kako je spreman za isporuku, i to s jednom osobinom koja se ranije nije spominjala: VR kacigom.

Parrot Disco FPV (1.299 eura) je tako ujedinio dvije uzbudljive tehnologije: to je dron kojim možete upravljati na daljinu do gotovo dva kilometra (preko Wi-Fi MIMO daljinskog) i gledati njegovim očima (kroz VR kacigu, koja prima video s dronove kamere od 14 megapiksela).

parrot disco

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.