A što da radite kad ste vodeći svjetski proizvođač dronova za snimanje iz zraka nego – da tu tehnologiju spustite u široke mase, to jest – primijenite na smartfone. Sada kada su te široke mase navikle pričvršćivati svoje skupocjene mobitele na kojekakve štapove (za selfie), možda se odluče izdvojiti ozbiljan novac – radi se o više od dvije tisuće kuna – za nešto što doista dramatično poboljšava kvalitetu snimka…

DJI je kineska tvrtka čiji dronovi vladaju tržištem, a Osmo Mobile je njihov proizvod koji koristi istu tehnologiju za stabiliziranje videoslike kao i njihov najpopularniji dron Phantom 4. Uz kardan s 3 osi koji zaglađuje pokrete, tu je ActiveTrack koji automatski drži fokus usmjeren na ono što vas zanima. Poput GoPro (i sličnih) kamera, na raspolaganju je čitav niz dodataka koji omogućuju da kameru pričvrstite ili držite u uvjetima za koje bi prije dali ruku u vatru da u njima nije moguće snimati. Uz klasičan video, Osmo Mobile je podesan i za fotografije produljenom ekspozicijom, panorame i time-lapse a DJI-ova aplikacija omogućuje i emitiranje videa uživo na YouTubeu.

dji osmomobile

DJI Osmo Mobile se već može naručiti kod hrvatskog zastupnika, za 2.525 kuna, što je – nekarakteristično – jeftinije nego ako ga kupite direktno od proizvođača. Vrijeme isporuke je 7-10 dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.