Kako smo najavili pred nešto manje od mjesec dana, Uber je danas pokrenuo pokusne vožnje bez vozača u Pittsburghu, gradu kojeg kolokvijalno nazivaju „najvećim hrvatskim gradom nakon Zagreba“ zato što u njemu živi veliki broj hrvatskih emigranata i njihovih potomaka. Ondje već neko vrijeme eksperimentalno voze Fjordovi bez vozača, u Uberovoj režiji, po točno određenim rutama u središtu grada i sjevernom predgrađu. No od danas se flota auta bez vozača osjetno povećala, a Fordovima se pridružuje flota modernijih modela Volvo XC90.

Uber je tako preduhitrio mnoge od konkurenata koji se također vozikaju bez vozača – ali nedostupni javnosti. Uber od danas prima mušterije – doduše, ne sve nego samo ograničeni broj njih, koje je Uber sam probrao; kriterij je bio da su redovite mušterije, a platiti ne moraju.

Inače, u tim autima „bez vozača“ zapravo su ne jedan nego dvojica vozača: jedan za svaki slučaj drži ruke negdje blizu volana – da može brzo reagirati, ako štogod pođe po zlu – i još jedan, inženjer koji prati kako radi računalni sustav.

Više detalja donosi Business Insider, koji je odmah zgrabio priliku provozati se samovozećim Uberom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.