Novi model odlikuje 24-megapikselni APS-C senzor s Dual-Pixel tehnologijom te DIGIC 7 procesor slike. Od ostalih tehničkih karakteristika, spomenimo da aparat može snimati najviše 9 slika u sekundi s fiksiranom točkom fokusa, da elektroničko tražilo ima 2,36 milijuna točaka dok stražnji ekran ima 1,62 milijuna točaka te da aparat ima Wi-Fi i Bluetooth. ISO vrijednost se može namjestiti u rasponu od 100 do 25.600.

Stražnji ekran može poslužiti kao touchscreen, ali i kao touchpad preko kojeg možete namještati točku fokusa dok gledate sliku u tražilu. Kombinacija s Dual-Pixel autofokusom znači da imate dobru kontrolu i nad objektivima s EF i EF-S ležištem. Naravno, uz odgovarajući Canonov adapter. Pri tome ćete moći koristiti i peteroosnu stabilizaciju i za objektive koji nemaju ugrađenu optičku stabilizaciju.

Canon EOS M5

Aparat ima mogućnost snimanja videa „samo“ u Full HD razlučivosti 1080/60p – istina, to je manje od nekih konkurenata koji imaju 4K video, no Canon je ovaj aparat ionako namijenio entuzijastima. Izravno ga uspoređuje sa svojim modelom EOS 80D i kaže da je „savršen popratni aparat za high end fotografe“, a i mi smatramo da vam 4K video na toj razini i nije baš prijeko potrebna stvar.

Zasad ne znamo cijenu kod nas, a najavljena cijena na njemačkom tržištu, na koje stiže u studenom, je 1.129 eura za samo tijelo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.