Rijetki se hrvatski proizvodi mogu pohvaliti predstavljanjem na CNN-u, Forbesu, Business Insideru… pa čak i na TV showu Ellen DeGeneres, koja je utiske o Photomathu svela u tri riječi: „Radi kao magija!“ Ta hrvatska aplikacija za Android i iOS dosad je preuzeta 36 milijuna puta, i od 2014. stabilno drži svoje mjesto u Top 5 edukativnih aplikacija na App Storeu (američkom, ne hrvatskom).

Photomath

Foto-kalkulator

Ako se niste već susreli s Photomathom, da podsjetimo što radi: dovoljno je da kamerom uslikate matematički zadatak i aplikacija će ga riješiti – baš kao magijom. I ne samo da će ga riješiti, nego će vam i pokazati kako se rješava; drugim riječima, nije samo zamjena za šalabahter, nego i koristan alat za učenje matematike.

Povod ovog članka je verzija 3.0, koja je od pretprošlog vikenda dostupna za iOS (Android verzija se očekuje uskoro; navodno još ovog tjedna) i donosi dvije krupne novosti. Najzanimljivija je da više ne morate Photomathu nuditi otisnuti tekst: znat će pročitati i rukom pisane jednadžbe. Sjajna vijest – tim prije što su neki konkurenti već ponudili istu mogućnost.

Prepoznavanje rukopisa, po našem iskustvu, radi odlično, čak i s ne baš uredno naškrabanim formulama: sve dok vaše črčkarije više naliče na rukopis nego na svrakopis – sve će biti OK.

Druga vijest je da će Damir Sabol i njegova ekipa iz MicroBlinka napokon početi zarađivati na Photomathu. U novoj verziji nudi se i nova mogućnost Photomath+ koja korak po korak vodi znatiželjnog korisnika kroz postupak rješavanja zadatka – nešto kao besplatna instrukcija, samo što će biti besplatna samo do 30. studenog; nakon toga će se plaćati (cijena još nije određena).

Photomath

Ako još niste isprobali ovu rijetku hrvatsku uspješnicu – navalite.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.