Baterije su i dalje najveća boljka „pametnih“ mobitela. Godinama se već korisnici žale da baterija prebrzo ‘iscuri’, no većeg iskoraka zasad još nema. Stoga se sve više širi tržište prenosivih punjača. Punjači koji su uvijek uz vas su vrlo korisni pogotovo ako putujete ili, recimo, idete u lov na pokemone…

No, ima i jedna bolja stvar, a to su ruksaci-punjači! Američka tvrtka TYLT najavljuje najbrži ruksak-punjač za više uređaja odjednom. Njihov ruksak Energi Pro Power Backpack može osigurati 10 punih punjenja smartfona, 2,5 punjenja tableta te jedno i pol puno punjenje laptopa (do veličine ekrana 15 inča). Prilagođen je da napaja različite uređaje i preko najnovijih USB modela, uključujući i USB-C.

Kompanija je pokrenula i Indiegogo kampanju kako bi financirala završnu fazu proizvodnje. Kroz kampanju nastoje prikupiti ‘samo’ 30.000 američkih dolara i gotovo sigurno će uspjeti doseći taj cilj jer su već skoro 50 posto sredstava osigurali, a ostao im je još mjesec dana kampanje.

U ruksaku se nalazi 11 pretinaca i šest pametno provučenih kablova za napajanje. Ruksak se može puniti preko dva napajanja istovremeno.

Ovo putno čudo ima kapacitet od 20.100 mAh-a, a otporno je na kišu. Sadrži i jedan tajni, odnosno skriven zaštitni džepić za kreditne kartice, a ima i jedan ojačani pretinac za spremanje ključeva, slušalica, mobitela i drugih vrijednosti, te mekanu pregradu za zaštitu laptopa.

Nate

„Jedini nam je cilj bio stvoriti najbolji mogući ruksak za punjenje uređaja dok se krećete“, jasno je istaknuo svoju misiju direktor i osnivač tvrtke TYLT Rami Rostami, koji već ima bogatog iskustva sa crowdsourcing kampanjama: četiri su uspješno završile, a među njima je i ona za atraktivan bežični punjač VÜ.

Još se možete prijaviti za kupovinu ovog ruksaka s popustom kroz Indiegogo kampanju, a cijene se kreću od 129 dolara, no zasad nude pošiljke samo u SAD i Kanadu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.