Eto, novi iPhone nema rupu. Ne treba ju jer slušalice rade bežično. Većina je inovacijom oduševljena i brzo su prihvatili praktičniju novinu, ali ne i oni koji teže prihvaćaju promjene, robuju navikama i nerado se otiskuju s utabane staze slonova.

To plakanje za rupom na iPhoneu jako podsjeća na zapomaganje za disketnom jedinicom. Kada su proizvođači računala prestali ugrađivati prorez u koji se ubacuje disketa, mnogi su bili obezglavljeni.  Godinama su još čuvali stari PC kako bi mogli koristiti svoje polumrtve, nepouzdane nosače podataka (koji su, usput budi rečeno, jedva mogli čuvati 1,44 MB). Valjda slično funkcionira i logika zbog koje još uvijek na neke online obrasce ugrađuju kućicu za upis broja faksa.

Ako je to kakva utjeha, svi koji misle da je rupa na mobitelu svojevrsno ishodište Svemira – ne žive na ovim našim prostorima. Ovih su dana tragači za rupom širom svijeta nasjeli na „foru“ izvjesnog Tarasa Maksimuka, vlogera iz Kalifornije. Čovjek poznat po video uratcima na kojima rastura gadgete objavio je video na kojem pokazuje kako je ispod kućišta iPhonea7 skriven jack za slušalice, i dovoljno je samo probušiti rupu s donje strane uređaja. Video je imao 10 milijuna pregleda, a na trik je nasjeo nepoznat broj bušača. Sad uglavnom odapinju ljutite strelice prema Tarasu okrivljujući ga za svoju vlastitu glupost.

Iako mnogi nisu probušili svoj iPhone, mišljenja o famoznom jacku za priključivanje slušalica su podijeljena pa bi mnogi bili sretniji kad bi ipak postojao. No, ako je iPhone bez rupe kao muškarac bez brkova…

Onda je mlad, lijep, čist, neodoljiv 😉

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.