Nakon što je GoPro pred deset dana predstavio Karmu, dron koji se može sklopiti tako da stane u ruksak, nije trebalo dugo čekati odgovor iz DJI-ja. Tržišni lider predstavio je svoj sklopivi dron, koji je nešto skuplji od GoProovog (1.199 naspram 869 eura) ali zato nudi toliko bolje mogućnosti da se razlika u cijeni doima sitnom. K tome, DJI-jev se model – premda sam po sebi nije manji – može tako  sklopiti da zauzima još manje mjesta (i lakše se nosi, jer je lakši); ne samo da stane u ruksak, nego i na dlan.

DJI Mavic Pro ima istu kameru kao njihov udarni (i upola veći i teži) model Phantom 4: kadra je snimiti 4K video uz 30 fps, ili 12-megapikselne fotografije u Adobe RAW formatu. Vidno polje je ipak nešto manje – 78, a ne 94° – ali ima i detalja u kojima je mlađi brat bolji: primjerice, može emitirati video uživo preko YouTubea, Facebooka ili Periscopea u Full HD razlučivosti, dok je Phantom ograničen na „samo“ 720p.

S jednim punjenjem baterija u zraku može provesti 27 minuta, uz maksimalnu brzinu od 65 km/h.

Mavic zna i nove trikove: njime možete upravljati gestama. Dovoljno mu je mahnuti da vas krene snimati. Možete ga iskoristiti za pravi-pravcati selfie: dignite ruke ukoso u odnosu na tijelo i on će se fokusirati na vas, a kad mu prstima iscrtate kameru, pokrenut će tajmer za selfie iz zraka.

Isporuke kreću sredinom listopada, a najbrže će vam stići ako prednarudžbu napravite kod domaćeg zastupnika. Cijena je 8.992 kune (što za divno čudo nije više nego u kineskom shopu). U priopćenju za tisak, najavljuje se i verzija bez kontrolera – za četvrtinu jeftinija – jer ovo je prvi DJI-jev dron kojem je većina funkcija (osim onih najnaprednijih) dostupna preko mobitela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.